Sunday, January 30, 2011

2011 01 30

Hujan turun sejak subuh lagi.  Baju baju banyak yang tak kering.  Aktiviti luar rumah pun kena hold.  Ingatkan ari ni dapat pergi jenjalan ke Taman Tasik Perdana.  Hampanya...

Normally hubby akan baca surat khabar sambil perhatikan anak2 and Ai boleh gi jenjalan keliling tasik.  Shuke sangat.  Quiet and so syiok.  Just dengar bunyi tapak kaki, cengkerik dan bunyi air tasik yang sedang dipulih kan...

Kalau nak tahu ada banyak mikrob kat dalam tu.  Mikrob tu digunakan untuk memakan bahan bahan buangan didalam tasik tu...Interesting kan..

Selalunya kita tengok exercise ni kat Sewerage Treatment Plant je.  Berguna juga keje kat construction firm ni kan.

No comments:

Post a Comment