Tuesday, April 19, 2011

2011 04 19

Terasa macam nak buat check list.  Sebelum ni dah buat tapi kali ini lebih detail.  Berdebar-debarnya hatiku kerana banyaknya belum siap lagi...  Takutnya.

Mari kita mula.  Jeng jeng jeng
Tarikh Nikah & Tempat - 16/09/2011, Temerloh Pahang
Tarikh Sanding Perempuan - 17/09/2011, Temerloh Pahang
Tarikh Sanding Lelaki & Tempat - 24/09/2011, Majlis Perbandaran Pandan Indah

Dokumentasi
1.  Kursus kahwin - blum check ngan adik sebab masa kat kolej dulu rasanya pernah attend - valid lagi ke??
2.  HIV test - blum check
3.  Borang kahwin - blum check

Pakaian
1.  Baju Nikah - Balqis uruskan kot
2.  Baju Bersanding Perempuan - Balqis juga kot
3.  Baju Bersanding Lelaki - to be confirmed together ngan pelamin
4.  Kasut untuk semua acara - adik kena cari sendiri lah
5.  Baju untuk family - baju untuk mak ngan ayah dah beli tapi untuk majlis resepsi kat dewan blum lagi

Katering (Dewan)
1.   Dah dapat.  Harap-harap boleh diterima oleh semua
2.   I will confirm package makanan, kerusi meja dan tea corner.  Jadi, kalau tak cukup lauk - ada kuih

Persiapan untuk Dewan
1.    Dewan - booking fee dah bayar.  Tinggal nak buat full payment je
2.    Catering - dah dapat tp blum booking.  Insya Allah minggu ni
3.    Kerusi meja - catering akan beri 30 meja bulan dan 300 kerusi.  2 meja (untuk letak hadiah & PA)
4.    Pelamin - blum lagi decide (angah tolonglah)
5.    PA System - I just need microphone & speaker - any recommendation??
6.    Dekorasi dewan - pelamin akan buat
7.    Wedding coordinator - nak minta Apoi ngan Wati tolong.  Mak akan minta Cik Mun bantu juga
8.    Mekap pengantin - bersama package pelamin lah kot
9.    Mekap kakak pengantin - ha ha ha.  Tunggu
10.  Inai pengantin - biarlah diaorang buat sendiri
11.  Inai kakak pengantin - nanti kita cari orang datang umah ok
12.  Fotografi - aliapeng@yahoo.com.my (cover side lelaki ngan perempuan)

Persiapan untuk rumah
1.   Hiasan bilik pengantin - mak akan uruskan
2.   Hantaran - tunggu adik bawa balik barang barang, pastu boleh decide arrangement
3.   Katil ngan perabot bilik pengantin - adik akan beli
4.   Langsir rumah - mak dah beli - dah tempah
Doorgift
1.   Tetamu VIP - mini cake - nak order berapa yerk.  Aritu dah order 30, cukup tak??
2.   Mak akan order tapai untuk tetamu lain 
3.   I will add another item untuk tetamu lain

Kek/Pulut Kuning
1.   Rasanya package catering akan complimentary 1 kek 4 tingkat
      (3 tingkat boleh makan, 1 tingkat tak boleh makan)
2.   Belah perempuan akan potong pulut - kita nak potong pulut juga ke??

Lain lain
1.   Kad Jemputan - Blum lagi
2.   Box untuk telur
3.   Box untuk letak cookies raya (atas 30 meja tetamu)
4.   Menu card - rasanya pelamin akan sediakan kot
5.   Nak buat guest book tak??
6.   Pen untuk guest book??
7.   Signboard - abang ngan adik punya kerja
8.   Corsage untuk flower girl - dah tempah
9.   Bunga telur untuk merenjis - dah tempah
10. Dekorasi kereta - ada kereta pengantin ke?

Hiburan
1.   Kompang - dah tempah dari kak Shida
2.   Tarian - dah tempah dari kak Shida
3.   Gamelan - dah tempah dari Gamelan Ritmasari
4.   Wedding song - takde kot sebab dah takde tempat nak slot lagi
5.   Selawat waktu pengantin baru tiba - mak akan arrange ngan ustaz

Persiapan ke Temerloh
1.   Penginapan - Adik sms on Sunday (17/04/2011), 1 banglo sudah dibooking
2.   Transport untuk entourage - mak dah booking bas dari Mubari (RM1,200)

No comments:

Post a Comment