Sunday, May 29, 2011

2011 05 29

Balik ke KL selepas 3 hari di Tronoh.  Since Tuesday last week, my son start studying in Universiti Teknologi Petronas.  Actually, he supposed to go on Monday, but due to short notice by UTP, we went there and register him on Tuesday.  Since Tuesday, my son has been losing grip.  Losing everything.  Kesian anak I tau....  I stayed there to make sure everything is in order tetapi ada juga yang tak settle.  Balik KL on Thursday tapi tak rasa macam nak balik KL pun. 

Separuh nyawaku tinggal di Tronoh.  Ya Allah, bantulah aku - hidupkanlah semangat anakku sebagaimana Kau beri aku semangat untuk hidup.  Kuatkan lah hatinya cekalkanlah azamnya.  Amin.

Uni tak sama macam sekolah biasa.  Culture shock dan segala macam shock dihadapinya sendirian.  Moreover he stayed alone.  No roommate - dahlah enrol lambat pastu takde roommate pulak tu.  Mati kutu anak I. 

Ujin pulak jenis anak yang tak bercakap.  Lagilah parah.  Sejak tinggalkan sendirian di UTP, anakku ini tidak makanan lain selain makanan yang kubelikan untuknya roti, tuna can, air zappel sahaja yang mengisi perutnya.  Kasihan pada anakku.

Muka 3 beradik yang dah kenyang...

No comments:

Post a Comment