Sunday, June 5, 2011

2011 06 05

Semalam mak, ayah ngan adik gi tengok Ujin.  My son schedule to pindah ke bilik baru.  So he will get a roommate - a real roommate.  Hopefully semuanya berjalan lancar.  So many people I need to say thanks for giving me the opportunity to help my son from far - the hostel supervisor, the seniors, the co student in UTP, the administrator, the lecturer UTP yang bagi sewa rumah pun.  Haa haa ramai kan.  Itulah seorang ibu tu akan sentiasa jadi ibu walaupun jauhnya beratus km dari rumah.

Semalam hubby ada "kerja" kat Kota Bharu.  Kerja apa???  Layanzzz
Since takde hati nak berjalan, didn't make any preparation - hubby suruh buat reservation flight - I did as instructed.  He didn't ask me to book hotel - so once landed - no hotel available.  Sian kan.  To make things worst no car also.  Thanks to school holiday semuanya fully booked!!



Dapat kereta tetapi tak boleh start enjin - kenapa???  Sebab Papa menggunakan kunci kereta Merc 7879.  Haa haa.  Dekat 30 minit menggodek kereta itu...



Cuba teka ... apa yang sedang berlaku kat reception Renaissance tu???

Anyway Allah sentiasa sayang pada hamba hambanya... pukul 2 pm dapat bilik kat Renaissance and dapat kereta sewa juga, old Mercedes (for record no aircond).  Panasnya macam dalam oven.  Kota Bharu so not cool...Tak happening macam dulu.  Traffic jam everywhere.  Not recommended.  Maybe lepas ada highway boleh pergi kot ... definetely not recommended to go now.




Kat Wakaf Che Yeh - sort of Uptown in Kota Bharu.  Jauh jauh datang beli selipar je.

No comments:

Post a Comment