Thursday, June 9, 2011

2011 06 08

Hubby dah tak boleh sabar - hatinya sudah gatal mau pegang itu batang golf.  Pepagi bangun dah keluar ke padang - menyabit.  I bawa anak2 gi breakfast, selesaikan urusan sekolah Ujin.  Rehat kejap kat homestay and then pukul 10:45 am keluar lagi antar Ujin pergi kuliah pulak.  Ujin ada kelas from 11 am to 12 noon.  So meantime, balik uruskan anak2 dari kat umah pulak.  Kemas baju untuk check out - pukul 12 noon, Ujin call minta jemput.  Ambik Ujin dan gi check in kat Clearwater Sanctuary Golf Resort pulak.  So we will be here for the next 2 days.  Nice chalet facing the lake (ex mines).  I've been told part of the scene from the movie Anna and the King was filmed here.  I can see King Mongkut castle from our chalet.


Lepas check in, bawa anak2 gi Kellie's Castle.  Ujin pulak buat hal - takut ngan history tempat ni.  Kononnya ada orang pernah nampak bebayang Kellie Smith kat corridor umah dia yang belum siap ni.  To me, sian kat Mat Saleh ni kan.  Orang kaya, nak kaya lagi - besarkan umah - pastu mati.  Belum sempat duduk kat umah baru.  Anak bini lari sebab tak sanggup tinggal sendirian kat umah.  For record, umah ni ada lift tau - besar giler rumahnya and Kinta Kellas is one of his property.

Nak tengok gambar selanjutnya, gi lawat "2011 06 08" - Kellies Castle

No comments:

Post a Comment