Saturday, June 25, 2011

2011 06 25

Kami bertolak dari rumah lebih kurang pukul 7:00 pagi.  Sampai kat KL Sentral pukul 7:30 pagi.  Train depart pukul 8:30 pagi.  Sempat lagi nak pergi sarapan.  My review on KL Sentral.  Busier than KLIA tetapi suasananya tak teratur.  As a first timer, (mungkin visitor pun akan rasa apa yang I rasa) - once you entered KL Sentral parking, aura KL Sentral sebagai hub transportation penting takde.  Poor maintenance.  Takde signboard to welcome you.  Tak friendly langsung.  Ok, ok... Enough with KL Sentral.

Dah sampai KL Sentral

Tunggu sarapan pagi.  Nampak tak Papa tengah queue.  Pepagi lagi dah ramai orang.

Cosy, leg room pun ok.  Kami ambil ETS type Platinum - Kiranya cam 1st class lah. 
Actually, bezanya adalah they serve meal je.



Dah sampai...

Tak sabar nak jumpa anak bujang saya.

Train (ETS) depart with 10 minutes delay.  ETA pukul 9:58 am tetapi sampai pukul 10:15 am.  We took cab to Casuarina.  After check in, minta taxi driver tu hantar kami semua ke UTP.  So kiranya, kami chartered taxi tu sepanjang pagi ni.

So around noon dapat jumpa buah hati pengarang jantung I.  Rindu sangat kat anak I yang sorang ni.  Agaknya Ujin rindu Mama tak?
Dinner kat San Francisco Steakhouse, Ipoh ari ni.  Tak sedap.  Dagingnya liat. 
Chef tak pandai gril.  Tough sangat.  Minta well done - dapat well cook.

No comments:

Post a Comment