Tuesday, July 26, 2011

2011 07 25

Ssewaktu sedang bersiap siap nak ke pejabat, terima panggilan dari mak mengatakan adik nenak (nenek aji) meninggal.  Kemas2 dan terus bertolak ke kampung.  Sebelum tu kami ambil mak dari hospital dulu.  Sampai kat kampung, jenazah dah ada kat masjid untuk disembahyangkan.  Tetiba telephone berbunyi.... adik yang call.  Katanya "kelulusan dari HUKM dah diterima.  Boleh transfer ke KL ari ni". 

Cepat2 hubungi adik ipar (Zairi) untuk standby kat hospital.

I planned to do so many things today.  Camne ni???  Takpe.  One by one.  Settlekan urusan pengebumian ni dulu. 

Alfatihah.  Semoga roh Nenak Aji dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman.  Amin 

Minta Izam uruskan adik kat hospital dan Ai and suamy pergi tempat kejadian,  tanya-tanya sikit kat orang kedai yang nampak kemalangan adik tempohari.  Menurut pekedai itu, sewaktu kejadian, pemandu dan teman wanitanya sedang bergaduh - pemandu cuba memotong sebuah kereta tetapi tak lepas.  Akhirnya menghentam motor adik. 

Perjalanan dari rumah ke Masjid Tanah.  Lebih kurang 2 km sebelum tempat kejadian.



Lepas view tempat kejadian, kami pergi Balai Polis Alor Gajah.  Dengar cerita dari Izam, Busu, Mak ngan Ayah, Sarjan Roslan ni lorat sikit.   Tunggu...

Opinion about him...  Entahlah.  He propose a group of people to handle my brother's case.  Definite win with 20% fee.  Person called Praba and managing an Investigation Company called Eye Management. 

Lepas tu, gi Honda untuk ambil Guarantee Letter.  Budak HR baru yang attend to us.  Sengal betullah.
Tak tahulah berapa lama lagi Adik tak pergi kerja... 
Accident on 11/07/2011.  Tik tok tik tok

Penatnya.  Waktu ini, Ambulan dah sampai Nilai.  Arrange Zairi untuk standby kat hospital.  Mak ikut ambulan.  Ayah bawa kereta ke KL.  Izam bawa angah ngan adik balik Kelang untuk ambil anak2 Izam dari nursery. 

Sesampai kat HUKM, Ambulan baru tiba.  Arrange registration ngan Zairi.



 Oh no!!.  Tinggalkan Aliff for one week in Hospital Melaka, jahitan dah terbuka, ada luka dan nanah.  Semua luka ada nanah.  Infection teruk.

No comments:

Post a Comment