Tuesday, November 15, 2011

2011 11 15 - Appointment in HUKM

Adik Aliff ada appointment kat HUKM ari ni pukul 9 am.  So pukul 8 am keluar rumah.  Hmmm.... menurut ayah.  Tunggu doktor sampai pukul 3:00 petang.

Kengkadang bila kita berurusan dengan orang dan mengharapkan bantuan orang, kenalah pandai pandai bawa diri.  Jadilah padi sikit.  Janganlah berlagak tegak macam lalang.  Orang nak bantu pun fikir banyak kali.  Kalau dengan orang boleh cakap baik baik, berbudi bahasa, yang baik aje tunjuk sampai pijak semut pun tak mati, dengan keluarga sepatutnya lebih lagi. 

Penat!!  Semua orang penat.  Layan kerenah dan sikap orang LAGIIII penat...
Sakit!!  Kat spital semua orang sakit.  Pinjam kata kata nurse kat Wad 4G...

Moral of the story - orang akan datang dan pergi tetapi adik beradik juga yang dicari...  Fikir fikirkan dan banyak menggali...

No comments:

Post a Comment