Wednesday, December 14, 2011

2011 12 10-13 Kijal, Trengganu

2011 12 10 (Sabtu)

Hubby ada site visit on Monday, back to KL on Tuesday.  Since Selangor cuti on Monday, I proposed to follow him.  Granted - yeah...

Fly on Fireflyz.  Sampai kat Kuantan Airport, sewa kereta dari Hertz - Hyundai Matrix.
Sampai kat Awana Kijal, suamy cepat cepat suruh makan.  Ingatkan concern ... rupanya dia dah ada plan nak menyabit ngan kengkawan.  Sangat upset sebab I don't even tell my parents my whereabout, ini orang luar pulak yang tahu... darling, if you happen to forget, when we are on holiday family comes first.

Allah itu Maha kaya.  When you upset your family, Allah akan memberikan balasanNya.  Kadang kadang TUNAI.  Malam itu, kereta tak dapat dihidupkan.  Mungkin baterinya sudah kong.  Ha ha... menapak ke KFC kat main road.  Jauh tu.  I and anak2 ok je sebab kami tak menyabit kat padang Kijal siang tadi.


2011 12 11 (Ahad)

Lepas sarapan, melawat pantai (jenjalan) sampai ke Dungun.  Laut was so angry.  Dark and rough.
Anak2 nak swimming kat pool - layan je lah.


2011 12 12 (Isnin)

Suamy pergi kerja.  Lepas makan, bawa anak2 swimming, pastu pergi cari Satar sampai ke Kuantan.  Adik ngan Angah nak pergi taman permainan so pergi Pantai Kemasek.  Flight pukul 6 petang tapi anak2 tak mau balik without papa.  Hari hujan, kilat dan ada banjir dalam perjalanan pulang.  Aiseyman... terpaksa reschedule balik esok.



2011 12 13 (Selasa)

Last round sebelum balik.

Cuba tengok awan tu ... We all kat atas awan.  Kat bawah, ada turbulence ...  sangat takut.  Nasib baik tak balik semalam sorang sorang.

No comments:

Post a Comment