Saturday, February 11, 2012

2012 02 11 Wedding kat Dewan Seri Endon, Presint 10, Putrajaya

Ari ni ada jemputan kahwin kat Putrajaya.  Dewannya cantik dan besar - tema mewah white silver TETAPI makanannya NOT so umphhh....  Ari ni Ai makan sikit je.  Angah ngan Adik pun not so shuke.  Diaorang pun makan sikit je.  Si suamy makan sangat selera.  Lauknya adalah - daging masak hitam, ayam masak merah (tak tasty), rojak tahu ngan telur dan acar buah.

Tapi thumbs up untuk favour yang sangat unik - bunga telur yang diperbuat dari pinang kecil.  Cute.  For record - telurnya telur asin.  First time for everything...  Gambar??  Tak ambiklah.  Tunggu...


Lepas makan, pergi Jalan Tuanku Abdul Rahman.  Suamy shayang ada temu janji ngan Kai Salon.  Untuk pengetahuan semua, suamy saya ni kalau bertemu janji ngan si Khai ni - patuh sungguh.  Sangat hebat itu Kai mendisiplinkan customernya.

Dah potong rambut, pergi tunai kewajian solat Zohor dan Asar kat Masjid Negara pula.  Lepas tu singgah kat Ampang Point.  Untuk apa?  Ha ha ha... on Sunday kita akan tahu.
Sampai rumah pukul 6:30 petang.  Anak2 dah complain lapar.

Ajak suamy sayang makan kat Che Det, Taman Putra

Dinner malam ni:-
4 pinggan kuey teow goreng kerang + udang istimewa
2 bungkus kuey teow goreng kerang + udang istimewa
1 pinggan nasi lemak + ayam kampung
5 teh o ice
2 teh o ice bungkus
1 teh o ice limau
1 ais kosong

Harganya RM58.00

Makan kat gerai tetapi harga macam semi restaurant tapi makanannya sedap.  Kuah kuey teownya sangat pekat.  Ohhh lapar balik lah...

No comments:

Post a Comment