Sunday, February 19, 2012

2012 02 19 Melbourne 1st day

Arrived Melbourne Airport at 9:30 am.  After a very long hours of custom, immigration etc, bertolak ke Swanston Hotel.  After freshen up, ambil teksi ke 208, Richardson Street, Carlton North 3054 Victoria - umah sewa Ujin.  Ya Allah, hopefully semuanya ok lah.

In Airport - just arrived


Pergi ambil beg dulu ye

Air Asia D7 214.  Beg please

Dah sampai hotel.  Muka sedeh ngan muka tak excited

Checking in

Dah sampai bilik.  Ujin kata - boleh rehat dulu tak?  Papa kata - cannot.  Nak pergi tengok rumah sewa


Ini umah Ujin. No 208



Ini depan RMIT

Syafiq - roommate ujin bawa tour ke RMIT.  Bagus budak ni.  Kalau tidak macam kambing masuk kampung.  Ternganga nganga





Ini adalah part of old jail area yang telah ditukar menjadi spiritual centre (tempat ibadah)




RMIT Gallery - open to public

Ini adalah Melbourne Central Mall




Nelayan Restaurant - Indonesian

Halal burger

Tram station

Ari ni sangat penat.  Lepas tengok rumah sewa, Syafiq offer diri dia untuk bawa tour ke town.  Kami naik tram.  Berhenti kat tempat yang nama dia Melbourne Central Station.  Berhadapan dengan state library.  Lepas puas berjalan jalan, kami makan burger kat situ.  Then decided untuk pergi shopping barang dapur Ujin.  Singgah kat Woolworth.  Ujin dah tahap gaban sebab penat, benci kena jalan jauh dan dia boring sebab kena naik keretapi.  Lepas antar barang barang balik ke rumah sewa kami pun balik ke hotel tetapi suami saya yang pandai ni salah ambil train.  Tram yang sepatutnya kami ambil menuju ke town tapi kami ambil train yang ke suburb.  So turn half way dan naik tram lain. He he he.  Pengalaman. 
Sedang tunggu tram


Decided to jalan kaki.  Cuaca sangat baik.  Walaupun jam sudah menunjukkan pukul 5:00 petang tetapi masih berangin.  Sangat selesa.  Jalan kaki pun takde peluh.  Kena mandi ke ni haa?



RMIT maksudnya Royal Melbourne Institute of Technology University

Building 16.  Saya suka design ni.  Most of the building ada sedikit unsur unsur design RMIT ni.  Synchronisation

State Library tempat manusia manusia ni memanaskan badan dan mingle


Suamy sangat penat setelah jalan jauh.  Lepas mandi tengok suamy sudah lena.  Nak kejut kesian pulak.


Ceri yang sangat sedap.  Ini makan malam saya.  Laparnya....
Nak balik Malaysia boleh tak?  Nak nasi goreng kampung please

No comments:

Post a Comment