Saturday, February 25, 2012

2012 02 24 Melbourne 6th Day - Time to go home

Ari ni Ujin ada kelas pukul 1:30 petang.  Habis kelas pukul 3:30 petang.  Tomyam malam tadi memang best, so pergilah cari Tomyam kat China Town tu.  Aiseyman, tutup lagi lah. Then pergi, Melbourne Central untuk cari makanan...

Makan kat Chillipadi - Malaysian halal food restaurant in Melbourne Central.  Owner dia lelaki cina from Ipoh.  Katanya, restaurant dia ni tempat UMNO Youth lepak.  Ehhh... lupa pulak.  Raja Muda Perlis pun baru balik malam tadi.  Semangat kenegaraan.  Bagus.  Hmmm... Ramly Burger pun ada jual kat sini tau.
2 pinggan fried kuey teow special
1 pinggan nasi terasi (macam nasi belacan) special
1 air bandung
1 teh o ice limau

Harganya AUS45.60

p/s Nelayan tu adalah Restoran Indonesia.  Terletak along jalan Swanston.  Tak sedap sangat lah.

Alamat Chillipadi adalah Menzies Alley Melbourne Central, 211 La Trobe Street
Nak telephone no??  OK - (03) 9663 5688 atau http://www.chillipadi.com.au/
Selamat mencuba

Lepas makan, hantar Ujin ke Tram Stesen.  Malam ni kami nak balik KL.  No good bye please.  Mama ngan Papa sayang sangat kat Ujin dan tak mahu Ujin sedih.  Mama tinggalkan Ujin dalam lindungan Allah.  Insya Allah, niat kita untuk menuntut ilmu adalah niat baik jadi hasilnya juga akan terbaik.  Ujin belajar rajin rajin dan jangan lupa solat.  Diizinkan Allah, kita jumpa beberapa bulan lagi ye.  Kali ni, Mama bawa adik ngan angah sekali tau..  Pasal student lain yang tak cooperative tu, you have to speak to your lecturer.  Don't let that issue burden you because you shouldn't have to think about this small little tiny thing.  They accept us to study there and they have to make sure we comfortably study there...  Faham

No comments:

Post a Comment