Saturday, March 3, 2012

2012 02 03 Sebelah pagi sebelum ke Melbourne

Kesibukan menguruskan hal hal Ruzain menyebabkan saya meminggirkan dua orang my little princesses.  Poor little child of mine.  Sebelum ke Melbourne, pagi Sabtu itu kami menghadiri Hari Sukan Syasya dan Syaza yang berlangsung di Sekolah Rendah Taman Melawati.  Besar sekolahnya.  Cantik.  Padang pun luas.

On the way ke Padang Sekolah Taman Melawati



Sarapan dulu sebelum memulakan acara.  Bismillah hirrahmanirrahim

Beratur menunggu giliran.  Cuba teka, yang mana Syaza??


Acara pertama sudah bermula
Adik kena kira soalan diatas kertas merah tu dan padankan dengan jawapan yang ada pada clip paper diatas tali tu.

Acara kedua
Acara yang memerlukan 2 ahli bergabung tenaga dan synchronised with each other.  Kalau tidak, tak sampai ke garisan penamat



Acara Angah pulak
Berlari dengan menggigit sudu dan membawa satu getah bersama. 
Ambil satu soalan bergambar dari dalam bekas dan padankan jawapannya pada tali

Setelah penat berlari.  Minum dulu...

Teacher dah panggil untuk queue ambil hadiah

Kumpulan Adik menang game kedua.  Ramai sebab dalam game ini bergerak pairing kan...

Kumpulan Angah pun menang juga


Dah menang.  Boleh balik.  Kat umah mesti nenek dah siap masak, agaknya...

Doa selamat supaya perjalanan abang ke Melbourne diberkati Allah.
Semoga Allah memudahkan pembelajaran Abang disana...

Keluarga besar Hj Zainal & Hjh Rabiah.  Terima kasih diatas sokongan semua.

Terima kasih kat Mak Ngah ngan Pak Ngah kerana jaga Angah ngan Adik for one week.  Dengar cerita balik dari LCCT, sesat,  haa haa haa... Kena selalu jenjalan dan menggunakan Airport lah...

Selamat tinggal semua...

Selamat Tinggal Malaysia...  Selamat Tinggal Keluarga...

Air Asia yang sempit dan tidak selesa.  If you happen to have better choice, please choose different airlines.  Overnight flight is not selesa at all!! 
Dear Air Asia, please improve sitting or change to different airplane, please..
and please make a habit of...kalau passenger tu dah order makanan ke comfort kit, boleh tak antar dulu.  Kata privilege ... aparahh?  Ini pun nak kena ajar ke?

No comments:

Post a Comment