Saturday, August 25, 2012

2012 08 25 Legoland, Iskandar, Johor Bahru

Legoland, Johor Bahru not officially opened yet.  We've been told that the official opening will be on 16/09/2012.  Anyway, we present the sneak peak of Legoland.


Standard Pass - Adult = RM275.00 per person
Standard Pass - Child = RM210.00 per person

Promotion Pass (Valid for 1 year no limitation entry)
2 Adult + 2 Child = RM850.00

Wahai anak yang jauh dimata - nanti kita gi in December k.

Apa yang ada kat sana??  Mengikut perancangan, Legoland Malaysia yang keluasannya lebih kurang 76 ekar akan mempunyai lebih daripada 40 jenis permainan.  Ada Lego Kingdom, Imagination Land, Land of Adventure, Lego Technic, Mini Land and Lego City.  Kami cuma preview dari entrance area je.  So...enjoy.

Lokasi - Berdekatan dengan surau.  Seorang wanita berbaju kebaya dan anaknya lengkap berbaju melayu, bersamping dan bersongkok


Rasanya, ini adalah painter yang sedang melukis

Berdekatan dengan Cafe, ada seorang chef bakery

Berdekatan dengan kolam, si botak ni sedang tidur pulak.  Kuat sungguh bunyi dengkurannya

Layan gambar je lah ye...  Singa lapar sebab asyik menganga je

Kat sini, semuanya lapar lapar.  Menganga je.  Can they beat Universal Studio Singapore's visitor??  Malaysia Boleh


Papa pun terlelap sekejap, dibuai bunyi dengkuran si botak itu

Shopping time

Signboard untuk ke tandas

Budak ni mesti lari dari sekolah.  Pagar pun nak dipanjatnya

Dalam tu ada orang tau.  Bukan patung

Overall.  Tempat yang penuh warna dan tidak membosankan.  Should go.  Thumbs up.
Ehh... review tentang food in Legoland ni pulak.

We tried - The Cafe
2 Beef Lasagna - RM37.00
2 Combo Upgrade - RM4.00 (drinks)
1 Additional Soft Drin - RM4.80

Total = RM45.80
Bolehlah.  Makanan dia full serving dan  sangat kenyang.

No comments:

Post a Comment