Wednesday, October 31, 2012

2012 10 31 Sime Darby Medical Centre

Ajak En. Suamy pergi ziarah kakak ipar di Sime Darby Medical Centre (formerly known as Subang Jaya Medical Centre).  Tak dapat masuk pun kerana beliau baru sahaja dibedah dan masih dipantau lagi keadaannya.

Kami mendoakan semoga pembedahan tersebut berjaya dan beliau sembuh seperti sediakala.

Wahai pembaca sekalian, hari ini saya sedar, bagaimana kaya pun kita, satu hari nanti kita akan sakit dan tolonglah, please consider to get a medical insurance for you and your family.  Cost perubatan sangat mahal dan mungkin anda hanya mampu mendapat rawatan di hospital kerajaan.  Boleh dan tak salah tetapi jika diberi pilihan dan kewangan mengizinkan tentu kita ingin mendapat rawatan di tempat yang lebih selesa bukan.  Fikir fikirkan. 

And I don't believe ... again I don't believe, coverage from syarikat tempat kita bekerja mampu menjaga kebajikan kita sepanjang hayat.  Lainlah kalau kita kerja gomen.  Forever...

Teringat pengalaman berkampung di hospital selama 8 bulan tahun lalu.... 
Ya Allah, hindarilah kami dari penyakit yang merbahaya dan jika memang ajal kami telah tiba, ambillah kami seadanya.  Jangan kau siksa keluarga kami dengan kesakitan yang kau berikan kepada kami ini.  Amin ya rabbal alamin.


No comments:

Post a Comment