Saturday, November 3, 2012

2012 11 03 Desa Pinggiran Putra

Ari ni terima dinner/bbq invitation dari senior - En Mohd Suharta.  Rasa macam tak nak attend sebab seharian dah attend class.  Penat giler dengan hujan yang lebat sepanjang perjalanan balik dari Bangsar.

However, discuss ngan En. Suamy dan beliau setuju pergi sekejap.
Left home around 8:30 pm.  Hujan yang lebat menyebabkan jalan sesak from Jalan Cheras menuju ke persimpangan MEX.  Took us almost 1 hour 15 minutes just to get to junction to MEX.  Perjalanan yang jauh, kesesakan dan kelaparan menyebabkan kedua dua puteri saya tertidur.

Anyway, with the helps of GPS, reached destination at 17, Jalan Pinggiran Putra 4/2, Desa Pinggiran Putra, Sungai Merab around 9:55 pm.  Semua tetamu dah balik.  Ha ha ha... Sori ye tuan rumah.  Bila sampai ke destinasi, Puteri puteri saya terpisat pisat bangun dari tidur.  Kesian diaorang...

Muka moody adik


Tuan rumah ada tanam pokok anggur.  Macam tak caya je...






Tuan rumah - Mohd Suharta telah menyediakan menu istimewa.  Antaranya adalah:-
(a)   Nasi putih
(b)   Kari ikan salmon
(c)   Sambal udang sabah
(d)   Kambing bakar
(e)   Sambal belacan dan ulam kampung
(f)    Desert - rasa macam kek tapi bukan kek.  Entahlah.  Nanti kita siasat ok.
(g)   Air sejuk & panas

Tetapi disebabkan lambat sampai.  Kami tak dapat rasa kambing bakar tu.  Nasib baik saya tak makan kambing.  Sian suamy saya...  He he... Lain kali kita bakar kambing sendiri je lah.  Puas makan.









Angah mengamuk sebab masih mengantuk

No comments:

Post a Comment