Monday, November 26, 2012

2012 11 25 Day 01 Auckland

Menumpang 3 seniors ini (Mustiran, Ismail & Hishamuddin) mencari makanan kat pekan Auckland.  Lupa lah nama kedai ni sebab kita ikut orang kan...  Mana orang berhenti kat situlah kita pergi.  Diaorang cakap mulai malam ni dia akan masak dan saya boleh tumpang makan.  He he best kan...  Actually, one of my worries sebelum ni adalah halal food tetapi disebabkan 3 orang ini, saya confident je sebab diaorang selalu travel, so diaorang tahu where to eat.  I follow je...  Ehhh tapi bayar sendiri sendiri tau

 
Dua orang rakan yang sama sama mencari tempat melepaskan lelah - Subashree & Leela.
Diaorang ni vegetarian, so kena cari makanan yang takde daging lah. 
 


 Pekan Auckland yang quiet.




Bergambar di Fort of Auckland
 



 
Terminal Feri di Auckland








Kat bangunan sivik ni sedang berlangsung theatre - Mary Poppins.  Nak pergi tapi nak pergi ngan sape.  Sedih kan.



One of the University in Pekan Auckland ni - University of Otago


Even though baru sampai, penat belum hilang.  Kena cepat cepat familiarise diri dengan jalanraya dan kena buat revision juga sebab esok ada kelas.

Kat sini, waktu lebih cepat 5 jam.  Kalau kat Malaysia pukul 1 tengahari, kat Auckland dah pukul 6 petang tapi pukul 7:30 malam, langit masih terang lagi.



 


No comments:

Post a Comment