Monday, November 26, 2012

2012 11 26 Day 02 in Auckland

Orang asli di Auckland ini dikenali sebagai orang Maori dan disebabkan kami ni datang untuk menuntut ilmu dan akan memasuki tempat tempat tertentu mereka, kami diwajibkan menyucikan diri mengikut adat istiadat orang orang Maori ini.  Kami perlu meminta "izin" dari ancestor diaorang lah kononnya.  Untuk tujuan itu, kami dibawa ke Universiti Wananga.

Sementara menunggu transport, kita bergambar dulu ye...


















 Bersama Azizul - kebetulan mengenakan warna baju yang sama



YB Mustiran


 



Bersama Hishammuddin - orang kuat Firefly



Upacara membersihkan diri pun bermula.  Ri

Kalau didengar betul betul, bait bait ayat yang dituturkan ada bunyi melayu sikit...
Surprisingly, mereka kata mereka related ngan orang Trengganu.  Betul ke?  Tolong siasat sikit.


Dihadapan Universiti Wananga, Auckland
  
 Lapor diri kat New Zealand Trade Centre. 



 Perjalanan pulang ke Hotel.  Kena jalan kaki wooo....  Jauh.  Naik bukit tinggi plak tu. 
Cuba tengok abang abang kat belakang tu.  Itu bodyguard saya - ambik gambar kat Auckland Big Park.  Kalau kat KL tak dapat buat macam tu.

 Makan malam - actually makan pukul 10:00 malam.  Dah masuk supper ni.  Tetiba hati rasa sayu....nape ekkk...

No comments:

Post a Comment