Tuesday, November 27, 2012

2012 11 27 3rd day Auckland/Hamilton

Ari ni ada kelas kat NTEC.  Pepagi dah bangun.  First boleh mandi, siap, solat dan can start packing.  After class today, we will be travelling to Hamilton where we will be attending another lecture in Waikato University. 

Waikato University imposed strict procedure to new students.  Everybody need to sit for an English paper exam.  Meaning...proper English is compulsory. 

Layan gambar ok...

Ready to leave the room.



























Ajak mereka semua gi breakfast dulu.  Lapar lah. 
Kat sini, kena jalan kaki ke kampus.  Jauh wooo..... 10 minutes walking up and down the hill.  Saya sudah kurus tau...
Dua orang perempuan tu, Kak Leela & Shoba tu adalah my roommates.  3 orang lelaki tu, bodyguard dan cook saya.

























Pagi ni sarapan - croissant ngan hot chocolate je.  Nak roti canai boleh tak?

























Presentation by Logan.  Entah apa2.  Belasah je lah.


























YB Mustiran receiving his certificate.


























That's me...receiving certificate of appreciation.





























Bersama Ismail - Head of Engineering Dept, MAS ni...





 






























Balik dari kelas, kena cepat cepat balik ke Kiwi Hotel sebab kena leave for Hamilton.
Inilah bas yang membawa kami ke destinasi baru itu...





 


























Dah sampai.  Nampak tak beg camel saya tu.  Berat & gemuk tau!!!.  Beg orang lain semua ringan.  Diaorang ni tak bawa baju ke haah???  Can you wear same t shirt again and again.  Oh please...

























Orang lain dah turun.  Saya masih kat atas bas.  He he.  Mengelat sekejap boleh.

























Kat tempat baru ni, perempuan kena duduk kat tingkat atas.  Kononnya atas sebab keselamatan.  Selamat ke?  Kalau orang nak panjat tangga tu, sesapa pun boleh naik kan.  Tak logic betullah alasan dorang ni.  Just like during the ceremony - they said 'women should sit infront during ceremony because men will monitor, protect or sense bad omen but after the ceremony, women should sit at the back so men can protect them'. Gasak lah.  Bayangkan beg saya yang berat tu.



No comments:

Post a Comment