Thursday, November 29, 2012

2012 11 29 4th day Hamilton/Rotorua/Auckland

Makan makan sebelum bertolak.


























Sepatutnya kami terus bertolak ke Auckland tetapi disebabkan malam nanti takde class, our coordinator, Thiru, pujuk driver bus untuk bawa kitorang jenjalan sikit. Kena bayar NZ50 tau - equivalent to RM120 per person. Oklah tu. Kalau tidak mesti tak berjalan langsung. Dapat jugalah tengok negeri orang ni.

Perjalanan dari Hamilton ke Rotorua mengambil masa 2 jam.  Sempat juga lah tengok pemandangan tempat orang ni.






 
























Yang no 4 dari kanan tu adalah chief cook saya... malam tadi minta dia buatkan roti canai. Surprisingly heee heee...dia buat tau. Mulut dia bising macam chef wan. Marah marah sebab suruh buat roti canai tetapi bising kat mulut je....roti canai siap ... thank you abang Hisham. Boleh bayangkan tak ... kat office dia suruh orang buat kerja untuk dia. (Eh...lupa, dia ni COO Malaysian Airlines tau). Kat sini, dia ikut arahan saya untuk buatkan roti canai. Terima kasih kerana ambil berat, kebajikan saya kat sana... Dari kiri, Ismail, Mustiran, Azim, Hisham dan Fikri.

Ini adalah sebahagian dari gunung berapi yang masih aktif.  Bau tempat ni sangat busuk - sulfuric smell.  Too strong.  Tak boleh duduk kat sini lama lama tetapi disebabkan saya ni hantu gambar - tahan hidung je lah...




































Are you a die hard fan of Lord of The Ring?? I am not and never understand the storyline but here we are - sekitar lokasi penggambaran Lord of the Ring - Hobbiton. Pemandangan yang cantik dan kambing kambing gemuks. Ehh...macamana kambing kambing ni boleh gemuk sampai begini sekali ekk?? Mesti dia senang ati kan. Tak macam saya, asyik susah hati je...tapi saya susah hati lagi gemuks sebab asyik makan je... Oh mungkin, dia gemuk bulu...saya takde bulu....Hmmm mungkin juga.











Shoba

Cantik tak wallpaper saya.


I think this is the place where they "shave" the kambing biri biri.  Sangat banyak bulu disini...Huh huh. 
Hidung saya yang sensitif ini, sedang menapis bulu bulu yang masuk ke hidung saya...

Kambing gemuks..  Dah dekat nak malam pun makan lagi... 
Tak kenyang kenyang

No comments:

Post a Comment