Saturday, December 15, 2012

2012 12 15 1st day Johor Bahru

Dah lama kami planned to have a family holiday.  Akhirnya today, berjaya juga melaksanakannya.  Leaving KL at 8:30am.  Masing masing jalan sendiri dan finally gather kat Johor Bahru.  Sebelum tu...sarapan dulu kat R&R
























Hotel has been booked since October 2012.  Angah booked Thistle Hotel from Matta fair.  For the newly wed, I booked him in Thistle too, coz romantic lah sikit. 

For the rest of us, I booked Villa Warisan.  I was looking for chalet/apartment and then this Villa Warisan came into picture.  Look impressive but I do not want this impressive picture menjadi "indah khabar dari rupa" so minta opinion from my brother.  He said ok dan nampak macam takde "apa apa" coz ada banyak kayu kayu - so I booked.  Takut juga sebab mak saya tu lemah semangat sikit.  Kami ni datang dari jauh.  Alhamdulillah - cantik dan sangat cozy....  Better than Thistle.  Of course a bit pricey but Alhamdulillah - mum and dad was happy and I became happier.... 

























Layan gambar k...  Awesome place to dig .....



















































Bila dah settle semua, perut pun lapar.  Jom makan.  Course mate of mine, Rashid yang bermastautin di Pasir Gudang recommended this place. 
Suasana yang sangat cantik menjelang senja.



Nasi Lemak Belauk - Dinnerzzz


























While waiting



































































Tempat kami makan ni nama dia adalah Malam Indah Selalu
Alamatnya adalah
Kg Senibong (tepi laut)

Waktu perniagaan : 5:00 petang - 1:00 pagi (Rabu cuti)
No telefon : Mohd Ali 013 7733 523 atau Mohd Ridzuan 012 7334 614

Makanan pilihan kami adalah:-
Ketam nipah masak black pepper
Udang goreng tepung
Tomyam ayam
Tomyam campur
Nasi lemak 5 pinggan
Nasi lemak ayam 2 pinggan
Nasi putih 3 pinggan
Otak otak
Ikan cencaru bakar
Ikan (tak tahu nama) bakar cili
dan bermacam macam jenis air

Total semua makanan diatas adalah RM350.00.  Sempurnalah malam kami...  Dah kenyang...Lepas ni gi Johor Premium Outlet pulak.



No comments:

Post a Comment