Monday, January 28, 2013

2012 01 27 Burger Bakar Kaw Kaw - Wangsa Maju

Ini kali kedua kami makan kat Burger Kaw Kaw ni.  Sebelum ni kami datang pada waktu malam.  Kena beratur untuk order.
Disebabkan waktu operasi mereka (stated in their brochure & facebook) bermula dari pukul 6 petang, kami pun bergerak dari rumah pukul 5:30 petang, sampai ke tempat yang dituju pukul 6 petang.


Sekarang pukul 6:15 petang.  Tengok staff Burger Bakar (kat belakang tu) masih lagi membuat final touch up...Waduh lambat bangat

Muka lapar ngan muka boring

Surprisingly, they are not ready yet.  Tunggu dan tunggu hingga pukul 6:30 petang.  Tak siap juga.  Perut dah keriuk keriuk dan anak2 dah start komplen.  At 6:40 petang, baru orang yang ambil order tu duduk kat ordering table.  Orang dah ramai beratur dah...  Aiseyman.  Orang yang pertama sampai tak dapat order lagi, orang lain dah beratur dah.  Ini tidak adil.

TETAPI...staff Burger Bakar Kaw Kaw itu tanya, who came first just now, please queue.  Giler...sape nak beratur.  Tunggu aje lah.  Bila dah lega nanti, baru lah beratur.

Orang tu tanya lagi, so kami pun jawab, "takpe lah dik.  Ramai sangat ni.  Biar je lah orang lain order dulu".  Jawab budak burger tu "Akak, kami nak ambik order akak sekarang.  Akak no 1 tadi kan.  Mehlah datang kat sini".  Ohh rupanya dia nak ambil order kitorang...  Cakap biar terang.  Ingatkan nak suruh beratur panjang panjang tu...baik tak yah.

Untuk yang berminat .... ini senarai harga...

Kitorang order set triple sebab ada 3 patties dan 1 roti.  Kalau order set menu - dapat air dan sausage free tau.
Yang penting patty lebih... roti tak dapat pun takpe.
Yummilicious...



No comments:

Post a Comment