Saturday, March 9, 2013

2013 03 09 Melbourne - Day 01

Perjalanan dari Airport ke Dockland - perhatikan cable tram tu.  Berselirat selirat dan mencacatkan pemandangan

They sell petrol kat 7-Eleven.  Kat sini, isi minyak dulu baru bayar

Library dia kat tepi jalan je

Perut dah lapar - mencari makanan halal rupanya tak susah.  First stop - Alcheya
For me, beef steak with mushroom gravy.  Sedap

For hubby - lamb kebab with sour cream

Open space parking - AUD4 per hour (Lebih kurang RM14/hour).  Ada berani??

Our Apartment for the next 5 days - Grand Mercure Apartment in Docklands
 
This is view of the hotel from the road.  Our room is Room 403 - the most top balcony. 
We can see yacht and beautiful sky from here.  Fantastic dunia ciptaan Allah ni.  Alhamdulillah


Nak gi survey jalan kat city naik City Tram (free transport for tourist).  Sebenarnya cuaca tersangatlah panas tetapi disebabkan miscalculation, I'm wearing sweater. 
Mesti mat saleh kat situ fikir melayu giler ni pakai sweater dalam suhu 37C ni.  Sepatutnya sekarang ni Autumn tetapi disebabkan heat wave yang melampau kat sini, cuaca menjadi panas sangat macam ni.


Kat belakang tu adalah City Circle

No comments:

Post a Comment