Sunday, March 10, 2013

2013 03 10 Melbourne Day 02

Pepagi dah bangun, pergi Tullamerine Airport untuk activate I Pad.  Susah nanti nak cari info kalau takde online assistant ni.


Gi breakfast dulu jom.  Lapar lah.
Makan kat Airport je lah...  disebabkan ke"halal"an tempat ini sangat diragui, sebagai langkah selamat, makanlah telur ni ngan roti je. 
English breakfast yang tak menarik langsung. 
Telur mata kerbau yang sangat keras nampaknya

We are fully equipped - GPS, I Pad and map from the mags.  Since hari ni Sunday, lets cuci mata

Queen Victoria Market


Kat sini main tourist attraction - ada banyak souvenirs and product buatan tempatan dijual disini. 
Sangat besar tempat ni.  Rasanya macam 1 ekar je dan dibahagi kepada beberapa bahagian
- wet market, dry market, souvenir centre, food courts dan beberapa lagi lah. 
Disebabkan kami ni bergerak menggunakan kereta, sangat kecewa kerana parking cost
dah macam cost dinner kat hotel...

Cuba perhatikan disebelah kanan tu - diaorang ni sangat lay back. 
Kat mana mana pun boleh bersantai.
Sangat panas hoooii!!

Planetarium - tak masuk pun.  Visit kat luar je.

National Gallery

Mencari Pavlova

 
Sebelum sambung perjalanan, jom kita gi makan dulu. 
Ari ni makan kat Killiney Kopitiam.  Suamy saya makan kungfu mi and saya makan nasi goreng. 
Owner nya orang Singapore yang dah bermastautin kat Melbourne ni. 
Mak bapak dia tinggal kat Bukit Bintang.
 
Lepas makan, kita pergi cuci mata lagi ok...  Kita pergi melawat stadium lah pulak

Bersama Rod Laver - si pemain tenis terkenal

Rod Laver Stadium


My favourite - bersantai kat park and Melbourne ada banyak park yang sangat superb

Etihad Stadium

Suamy kata stadium ni tempat diaorang main Australian football. 
Macamana cara permainannya - maaf, saya tak tahu...


Stadium bola yang tak boleh kick bola.  Apa cer??

Pemandangan Dockland dari Etihad Stadium



Dinnerz...same place Achelya


Rasa kenyang sangat malam ni.  So order coffee je

Sour cream yang sangat sedap tapi bila dah makan lama2 jadi muak



No comments:

Post a Comment