Monday, March 18, 2013

2013 03 17 Good Bye Melbourne

Bangun tidur, suamy ajak makan kat Pancake Parlour lagi.  Mesti dah ketagih ni.

Melbourne Central - tempat ni kiranya macam KL Sentral. 
Hub untuk ambil tram

Lepas sarapan, check out and leave for Airport



Big bite

 
Selamat tinggal City.  Entah bila lah nak datang lagi ni.  Tapi saya gembira kerana misi kedatangan kami kali ni berjaya cuma saya sedih sebab tak dapat pergi GAOL.  Gaol tu penjara lama dan ada banyak misteri dilaporkan terjadi didalam penjara lama ni.  Walau bagaimanapun, sebahagian dari penjara lama tu dah di jadikan tempat beribadat untuk pelajar dan pekerja di RMIT.  Interested kan tapi suamy saya tak nak gi.  Entah kenapa??

Jalanraya yang lengang sebab jalan ditutup. 
Tram pun guna satu belah jalanraya sahaja
On the way to Airport

Check in dulu
Lepas check in, kami terus pergi Boarding sebab nak pergi custom department untuk GST claim.  Oh ye, untuk semua spending yang lebih dari AU300 di dalam satu resit, tourist boleh claim 10% balik.  Kami nak claim jaket yang suamy saya beli tempohari.

Kat Airport, kami beli jam tangan dan Nougat.  Lepas tu, saya....zzzz .... sbb penat sangat sepanjang minggu ni.


Flight pukul 3 petang.  Sekarang baru pukul 1 petang.  Tidur dulu ye.


Jaket kulit baru suamy saya.  10% rebat kat custom tadi

No comments:

Post a Comment