Saturday, May 11, 2013

2013 05 11 Resort World Kijal Day 01

Left home around 7:30 am.  Had breakfast in Melawati and reached Kijal around noon.
Check in at Resort World Kijal (formerly known as Awana Kijal).  Our room no is 455.

Papa left for golf with his friends and we left hotel to find special food of Trengganu/Pahang.  Lets look for Satar and "Kepok Lekor".

We bought satar from the stall along the road - Imagine 3 peoples eating 30 butir satar and kerepok lekor but surprisingly it is still not enough.  Craving for more, we drove further towards Kuantan and reached Warung Kak Nab and stop to try their satar.  Ha ha ... hari ni perut penuh ngan "ikang".

Kat Warung Kak Nab ni, kitorang try

Laksam for me - not so nice.  Cair je...
Sepinggan satar for Angah with Milo Ice

Sepinggan for adik with ABC and Teh O Bing

Makan lagi

Ini dah round ke 3 - perut kecik tapi boleh makan banyak
Stop sekejap sebab pedas


Kitorang try pau ikan juga tau - sangat sedap
Nak tahu lokasi, call 019 9014368

Balik ke Kijal, hari dah petang.  Lepak kat pantai jap, pastu balik mandi.  Malamnya perut sangat kenyang tapi lepas Maghrib keluar jenjalan ke Mesra Mall pulak.  Papa ada function malam ni, so kami bertiga jenjalan lagi...kononnya nak ambik angin tapi bila dah sampai Mall, beli pop corn lah, makan chicken steak kat Mama Chop Papa Grilllah.  Huh...kenyang giler...




No comments:

Post a Comment