Saturday, May 25, 2013

2013 05 25 Hong Kong - Day 04

Ari ni nak try jalan sendiri.  Kalau ikut map kat hp hubby tu, 30 minit je perjalanan nak ke restaurant semalam tu.  Saksikan pengalaman kami...  Kami tinggalkan hotel pukul 10:55 pagi dan berjalan kaki menuju destinasi kami - for lunch.

At 11.46 am - Hujan adalah salah satu dari dugaan ari ni

Adik dah tak sabar.  Angah dah lapar.

They use bamboo.  We use steel.  Fuyoo

Finally arrived at 12:33 pm.  The half an hour journey last forever....
My advise, pls don't walk.  Use MTR
 Lepas makan, gi jenjalan kat Harbour City.  Kali ni paksa Papa naik MTR.


Setiap orang ada satu kad

Lokasi sekarang dan destinasi tujuan - Harbour City



MTR yang sangat efficient.  LRT in KL cuma ada 6, 7 coach pendek
tapi kat sini coach nya panjang panjang.  Still ramai orang beratur

Orang yang sangat ramai


Dah sampai Harbour City

Orang ada di mana mana sahaja.  Diaorang ni takde kerja ke haa?

Sedang tunggu crispy crepe
Kat belakang to Toy R Us

Trend kat sini.  Kasut boot Phuah Chu Kang but colourful.
Tak lama lagi sampailah ke Malaysia trend ni...



Untuk kanak kanak pun ada

Alas kaki kami.  Sempoi kan.  He he...


Smurf & Minnie in action

Dah jalan banyak.  Dah beli Smurfette and Minnie. 
Kalau nak ikut jam, sekarang ni dah pukul 9:33 malam


Turkish food -  Sedap


Dah kenyang dan penat.  Lepas ni balik terus.  Naik MTR sekejap je dah sampai...

No comments:

Post a Comment