Saturday, September 21, 2013

2013 09 20 Horse Riding di The Island Horses

Ari ni nak pergi cari bahan kat Galeria Perdana.  Hopefully I'll get what I'm looking for

Sebelum bergerak ke destinasi seterusnya...makan dulu
Disebabkan tujuan kami ke mari kerana nak dapatkan bahan untuk assignment, baju pun tak bawa banyak.  Jadi, selepas breakfast, kami menuju ke kedai dobi yang terletak berhampiran dengan Beras Terbakar.  RM10 for 3 kgs value of baju kotor.  Hu hu ... value for money. 

Then singgah kat laundry dulu
Boleh call untuk tanya alamat : 04 955 2714
 Kemudian menuju ke Bahtera Purba yang terletak di Galeria Perdana.

Tak tahu apa kaitan bahtera usang ni ngan Tun.
Ambik je lah.  Kemudian baru fikir logic nyer

Galeria Perdana ni cuma tempat penyimpanan hadiah2 yang pernah
diterima Tun je sebenarnya.  No history no pictures of him with the
pembesar luar.  Ayo yo .  Waste of time
Rasanyer filem Tanda Putera lagi banyak sejarah Negara dan kepimpinan...



Hubungan Tun dan Tunku was not "good" in the beginning tetapi kerana
sifat UMNO yang seperti roda, it became "better" later

Admire the lelangit.  So moroccon

Kenal tak pemimpin tertinggi kita tu??

Antara kenderaaan koleksi Tun
Nak tulis peribadi pemimpin, kenalah kenal business nyer juga...
Jom gi The Loaf


Adik ngan carbonara with Royal Seafood Pasta.  Superb.  Good choice
RM55.00

Angah ngan Rib Eye Steak. 
Not really my favourite but this is TUN's FAVOURITE DISH!!
RM50.00

Peppercorn Salmon.  Hmm...Salmon was nice. Sweet & soft. 
Potato was different but the sauce macam air asam ngan kicap...
Kena ajar lidah makan makanan Jepun ni
RM44.00
Angah suker sangat ngan hobi baru ni... 


Pasang pelana dulu dan adjust seat
Nama kuda ni Kolbu.  Angah suka kuda ni sebab dia tak banyak songeh, tak de unnecessary temperamental dan baik.



 

No comments:

Post a Comment