Sunday, December 1, 2013

2013 11 30 Krabi Day 01

Sesampai di Airport Krabi International Airport, kami dah ditunggu oleh wakil dari Mercure Hotel. Perjalanan dari Airport ke hotel mengambil masa 30 minit.  Bilik kami adalah pool access room.

Krabi International Airport

Welcome drink

Ini kami

Bilik luas yang besar

Kalau buka blind tu memang free show dari dalam bathroom ni

Amenities nyer biasa jer
Anak anak nyer first duties adalah - salin baju dan swim dulu...


Semua kolam ni kami yang punyer.  Best kan

Rest and Relax.
Lepaks jum
 Dah penat swimming, anak anak pun lapar.  Lets siap.  Kita visit pekan Ao Nang


Ingat tau!!  Ini nombor bilik kita


Naik beca jer - 80 baht = RM8




Berhenti depan kedai makan - Lemon Restaurant


Penting nih


Perut lapar.  Semua licin
 Perut kenyang hati senang

CIMB Thai

Angah cari barang untuk dipakai, adik cari barang untuk dimakan





Sotong tu nampak macam gamat hidup kan


First time cuba crepe rangup ni


Sedap rupanya

Pantai Ao Nang yang bersih



Malamnyer kami decide nak pergi pekan Krabi pulak.  Pekan ni terletak lebih kurang 45 minit perjalanan menaiki tut tut.  Tut tut ni macam lori kecil tapi selesa juga lah.  Dengan decoration yang menarik.




Appreciating the tut tut

Dah sampai pasar malam pekan Krabi


Macam kat Pasar Malam Jalan TAR je.

Persembahan kebudayaan pun ada




Trying volcano crepe pulak



Yang fokus dan sabar aje boleh buat ni

Paintings

Bananas yang murah

Jom balik.  Takde apa apa yang menarik pun kat sini
Kami minta pemandu tut tut tu antar kami ke pekan Ao Nang.
Makan kat Bamboo restaurant pulak.


Facebooking

Tak sedap


Cair jer



No comments:

Post a Comment