Monday, December 2, 2013

2013 12 01 Krabi 2nd Day

Anak anak ni memang giler ngan kolam.  Bangun pagi ... terus sarung swimming suit.  Swimming dulu...

Dah penat, decide nak gi jenjalan ke pekan Ao Nang untuk cari makanan.

Crepe wajib try.  Sodap!!
 Cari nasi pulak...
 Sebelah kedai makan ni ada rumah penghulu (Headman of a Tambon).  Jom ziarah




Besar betul rumah Penghulu ni

Makanan dah siap.  Makan dulu

Angah ngan Tomyam tidak boleh dipisahkan


Abis makan, we decide to jalan kaki balik ke hotel untuk menghilangkan lemaksss dan menghayati keindahan pekan Ao Nang ni



Dalam perjalanan dengar Azan Zohor berkumandang.  Cari masjid dulu yok..
Masjid yang sedang di renovate.  Dari luar tak impressive kan.
Lets check it out
 Di dalam masjid.  Wow...impressive.  Sangat kagum ngan wood work dan carving yang sangat saya cintai.  Bestnyer.

Pintu masuk

Mimbar di bahagian atas

Ruang tingkat 1 - ruang musollah


Ruang bawah - ruang solat lelaki.  Disertakan dengan meja muzakkarah
 Lepas solat, jalan lagi...

Anak anak appreciating pembuatan bot

Tunggu bas kononnyer

Simpang siur ini takkan saya lupakan.
Sesuatu yang sangat menarik tentang Krabi ni adalah wire nyer yang
menakutkan dan bunyi "current" yang ber zzzzz

Starbucking plak


Market pulak


Desert lagi
Pancake pulak (Crepe yang famous)


Ice cream kelapa pulak

Fresh fruit pulak
Muka Angah dah semacam (dia dah nak baran sebab penat jalan kaki)
Adik still cool


Buah buahan yang MURAH dan fresh
 Sampai hotel, cuba teka.  Apa aktivitinyer???


Swimming lagi... kat sini best.  Buka pintu jer dah boleh swimming.  Itu sebab anak anak suka sangat.
Angah dah ceria balik.



No comments:

Post a Comment