Wednesday, June 4, 2014

2014 06 03 Jemputan dari Allah

Tuesday, 2014 06 03
Kami dah menanti keputusan visa dari tanah suci sejak minggu lalu.  Kami sepatutnya dijadualkan berangkat pada 3/06/2014 tetapi MOFA dari Arab Saudi masih juga belum ada khabar beritanya.  Janji Allah itu pasti.  Insha Allah.

Thursday, 2014 06 05
Pagi pagi lagi Ziera dari Arrayyan Travel menghubungi kami menyatakan bahawa cuma kami berdua sahaja yang sangat bernasib baik.  Kami berjaya mendapat visa.  Alhamdulillah.
Tetapi, ada satu masalah lagi timbul.  Itu bermakna, I need to leave the children with mak yang sangat moody ketika ini.  Her mood swing scares me.  So, I decided to include adik and angah in our journey but Ziera said susah sebab only us from 48 pax that registered are successful.  Ini kan pulak nak add on.  Tentatively, we should be flying to Madinah on 12/06/2014.

I called Fenda and ask for her assistance.  At 12 noon, she asked me to get all the papers ready - photos, medical letter, CTC from Jabatan Pendaftaran Negara, CTC from Pejabat Agama and Alhamdulillah - with the help from my hubby, semuanya dapat diselesaikan menjelang pukul 6 petang.  All the documents been sent to her associate office in Kelana Jaya.  Now we have to wait.  Pada ketika ini, Adik dan Angah masih tak tahu our planned to bring them to Tanah Suci.

Meningitis jap


Sempat lagi - uruskan soal tanah ayah juga

Pejabat Tanah Gombak

Print land search

Monday, 2014 06 09
Verbally - approval for adik and angah granted.  Letter to school has been prepared and sent to school.

Tuesday, 2014 06 10
Everything finalised.  Approval from Arab Saudi for all 4 of us to travel granted.
We now need to rush to get barang barang for adik and angah.  AND to pursuade them to willingly follow us to Tanah Suci.  Pergi beli barang barang kat Sogo, Parkson, Pavillion, Shah Alam.  Oh!! so tiring.
Ari ni collect luggage anak anak dan bayar payment kepada Arrayyan reps.

Beli tudung di Anggerik Mall, Shah Alam

Beli jubah dari SACC Mall, Shah Alam
Lapar - makan dulu

Cari kasut yang selesa - paling seksa
Ada yang sesuai untuk adik, angah pulak
tak suka, vice versa.

Pilihan angah

I finally give credit to myself and go for spa

Wednesday, 2014 04 11
Masih ada barang barang yang tak sempurna lagi - esok dah nak berangkat.  Tawakal aje lah.  Mana yang dapat selesaikan - tak dapat tak pe lah.  Dah lewat sangat.

Ari ni belanja anak anak makan kat luar.  Slowly talk to them about umrah .... bla bla...
Angah still insist tak nak pergi.  Last resort - VETO!!  Must follow.  Everyone quiet and obey.  Alhamdulillah.

No comments:

Post a Comment