Sunday, June 22, 2014

2014 06 22 Masa untuk mengagihkan ole ole dari Tanah Suci

Alhamdulillah.  Selamat sampai.  Sihat tubuh badan.  Cergas otak.  Dapat juga membeli sedikit ole ole walaupun tak seberapa.  At least ... all of them came from kedai ok.  Not from longgok longgok along the road.  Everything bought during the last day - last day in Madinah and last day in Mecca.  Things in Mecca was bought during suami and children went out for tawaf wada.  Since I didn't get to do tawaf wada, I did tawaf kedai.  Yes, Ya Allah, I know you loves me so much, that's why You gave me little time to do little shopping before we go home.  Otherwise, melopong...  Alhamdulillah.  Again, we are the choosen ONE.  Thanks Allah.
Kurma Anbar, Ajwa, Coklat dari Dubai dan kacang kacang


Pak Aji ni pun nak bekerjasama

Suami saya yang cute with his botak head
Love you sayang

Baru sampai

Sesi membuka kotak pun bermula

Mak mencuba

Angah pun nak cuba juga

Hmm...kalau tak muat pun kena ambil juga.
Sebab kalau tak muat..nak exchange size kat mana?

Bangganya lihat Haji and Hajjah yang dirahmati Allah ini
Dear Allah,
Ampunkan dosa kami dan hapuskan dosa dosa kami
Rahmatilah keluarga kami dan sejahterakanlah keluarga kami
Satupadukanlah kami dan kuatkanlah hubungan kekeluargaan kami
Jauhkan kami dari masalah hutang dan jika ada, permudahkanlah urusan penyelesaian hutang2 kami
Sesungguhnya Ya Allah, Engkaulah Maha Agung, Maha Mengetahui dan Maha Mengerti apa yang tersirat didalam hati kami.
Amin Ya Rabbal Alamin
Solat berjemaah - Alhamdulillah

Anak buah saya dah besar.  Boleh jadi Bilal
Ya Allah,
Kasihanilah ibu bapa kami
Kurniakanlah mereka dengan kesihatan yang baik
Rahmatikanlah hari hari tua mereka dengan kasih dan sayang Mu
Kami mohon belas kasihan dari Mu agar mereka sentiasa beroleh ketenangan
Jika sudah memang sampai nafas terakhir mereka, permudahkanlah perjalanan mereka
Izinkan mereka pergi dengan iman dan lembutkanlah lidah mereka untuk mengucap
Lailahaillallah (ﻻاله اﻻ الله)
Satukan lah mereka berdua didalam syurgaMu dan izinkanlah mereka memasuki mana mana syurgaMu tanpa hisab.
Amin Ya Rabbal Alamin


Mak ngan beg beg.  Balik jom...
Itulah mak saya.  Macam touch n go...


No comments:

Post a Comment