Saturday, August 2, 2014

2014 08 01 Sanrio Hello Kitty Town

Pepagi dah hantar papa menyabit di Horizon Hills.  So kami pun decided to visit Hello Kitty Town - not so far away from Horizon Hills/Legoland/Harbour.

Alamat Hello Kitty Town  ni adalah:-
Puteri Harbour Family Theme Park
Persiaran Puteri Selatan, Puteri Harbour
79000 Nusajaya

Untuk pertanyaan call jer 1300 88 FAMILY

Yang bestnyer, tempat ni indoor so selesa lah sikit.

Harga tiket adalah RM85.00 untuk 3 theme park
First floor - Hello Kitty Town
Second floor - The Little Big Club
Third floor - Thomas & Friends

Inilah rupa entrace ticketnyer.

Jom layan gambar ok...

With my two little ballerinas
Perjalanan dari KSL Resort mengambil masa 25 minutes - ikut cara you all drive ok.  I yang santai ni 25 minutes tetapi kalau naik ferrari, mesti lagi cepat kot... tapi rugilah tak dapat tengok pemandangan kiri kanan...  Untuk mereka yang mencari tempat penginapan, recommended untuk stay kat Traders Hotel so sepelaung je lah tak payah susah susah driving ke mari.

Bila jumpa bangunan kat bawah ni, cari parking dulu ok...
Mencari Hello Kitty Town
Tatkala mencari pintu masuk ke Hello Kitty Town ni, bergambar dulu ngan Lats the Legend...

Lat's Village
Bila dah jumpa....

Kat Ground floor ada Red Bow Cafe dan Merchandise Store.  Kalau nak minum, stop dulu, otherwise terus bergerak menaiki escalator ke first floor and your excitement begins...

Mula mula kita akan jumpa Tea Cup Ride kat sebelah kiri.  Not so awesome for my 10 yrs old princess.


Pastu jumpa Kawaii Photo Center (ambil dan purchase gambar disini) dan Dream Photo Garden.  Kat Dream photo garden ni, karakter kartun akan datang untuk bergambar.

Tunggu apa lagi...Lets visit Kitty's Home
Ini entrace ke rumah Kitty.  Jom beraya
Kitty's House
Bergambar ngan yang empunya rumah juga.

Ini 2nd bedroom tau...

Baju dia 3 helai jer...

Kat sebelah kanan pula ada, Wishful Studio.  Ianya terbahagi kepada 4 section - Cookies making, Dress up costume, Badge making and Jewellery studio.

Yang lecehnya, kena beratur 4 kali padahal studio nya accessible from one place to another.  Lecehlah diaorang ni...
Sementara tu, layan jadual photo session ngan
karakter kartun dulu...
Jom decorate cookies dulu...


Inilah butter cookies yang siap didesign kan oleh kami


Bersama assistance bakery house ni...
Beratur sekali lagi ...  Hmm alahai.  Nasib baik laki den takdo.  Kalau tak ... pot pet pot pet...  Tetiba datang lak si Kitty ni kat Dream Photo Garden tu...so apo laie, jom bergambar dulu...


Dapatlah sticker ni haa...Hugged me
Then sambung beratur balik...
Tunggu batch making to start

Inilah batch yang dah siap nyer...


Beratur lagi untuk ke Dress up costume plak.  Actually studio ni tak ramai orang minat tu sebablah den copek copek beratur kat sini...



Ngan petugas Costume juga...
Pastu beratur lagi untuk ke jewellery studio.


Ini yang kami dapat...
Bracelet ngan kepala kucin... Boleh lah
Dah settle Wishful Studio, kita lepaks kat Purrfect stage plak.  Ada show - kucin menari ...


Abis show, we decided to go to Block Wonder... but then, kucin hitam dah berdiri kat Dream photo garden.  Jom bergambo... Si Adik takut plak ngan kucin hitam tu... Angah jer yang berani...


Dalam perjalanan jumpa, Friendship Land.  Untuk bebudak sesuai lah kot...


Black wonder game starts at 1:15 pm.  Jom ...  Katanyer tempat ni mencabar minda...mencari kitty dan rakannya (Daniel) yang hilang...

Muka sedih kena tunggu lama...

Kat luar tak nampak mencabar pun...
Kami ditugaskan mengumpul huruf huruf supaya membentuk perkataan yang boleh membebaskan dua ekor kucing tu...
Cari huruf kat belakang buntut kucing tu...

Huruf "B"
Raba dalam lubang tu untuk teka huruf
Huruf "A"

Huruf "C"

Huruf "L"

"B", "A", "C", "L" - so rasa rasanya BLACK kot!!.  Yeah we freed the kittens (Kitty & Daniel)...

Kalau dah haus, boleh gi Cinnamoroll Care.


Satu gambar lagi...

Dah habis round...jom gi 2nd floor plak...

No comments:

Post a Comment