Friday, March 27, 2015

2015 03 26 Rockmelon

Korang pernah makan rockmelon tak?  Haaa...tu lah.  Makan tahu.  Nama tak tahu.  Rock Melon adalah sejenis buah yang sama spesis seperti honey dew tetapi kulitnya lebih kasar.

Image result for rock melon image

Ehh... awak tak caya saya tahu yer.  Saya tahu sebab tadi kami, suamy isteri dah pergi melawat kebun si Saipul Hizam ni kat Sg. Lui, Langat.  Bulan 4 ni masaklah kot.  Jeng jeng... nanti kita skodeng bila buahnya dah boleh petik ok.  Sekarang layan gambar dulu.

Suamy saya dah jadi macam pegawai pertanian

Macam cerita Sleeping Beauty yang castle tu penuh ngan duri ros yang menjalar jalar...

Ini versi Australia.  Lambar lagi berbuah ni...

Tokeh rock melon ngan hmmm... tak tahu nak cakap apa...  pendengar setia ...

I'm the selfie queen...
Just now, kami terima WhatsApp ni ...  Hmm...  Innalillahiwainnailaihirajingun.  Semoga beliau kuat dan tabah.


No comments:

Post a Comment