Friday, February 19, 2016

2016 02 19 Bekam Kali Pertama

Mak dah dinasihatkan oleh HUKM untuk buat tapak untuk Dialysis.  I am so angry.  Mak tak nak usaha cara lain ke?  Aduhh... Asyik nak harapkan Doktor kat HUKM tu je.  Herba dan perubatan tradisional langsung tak nak cuba sebab "Dr kata tak boleh ambil ubat herba".  I am so dumbfounded.  Speechless...

Hari ni, antar anak anak pergi kelas Kumon.  Then nak ambil binding Adik dari Achik Printing, Melawati.  Malas nak balik, so google internet dan buka FB, cari bekam.  Kebetulan ada satu around the area, so, I decided to make a visit.
Alamatnya:-
An Nusrah Healthcare & Trading
29-1, Jalan Wangsa Delima 2A, Seksyen 5, Wangsa Maju

Telefon : 013 6905806

Actually, I am so afraid to try sebab mak ada darah tinggi, kencing manis dan sekarang dengan masalah buah pinggang.  Budak reception to kena drill teruk teruk sebab I need to know how bad will it be if I try.  He keep saying, no problem.  Katanya "bekam adalah satu kaedah untuk membuang toksin dalam badan.  Darah kotor yang keluar adalah dari darah kapilari sahaja dan bukan darah dari arteri.  Mari kita cuba.  So, I fixed the appointment for tonight.  Macam tergesa gesa kan.  Hmm tak apa lah.

Call mak dan beritahu tentang hal ini.  Surprisingly, she agreed.  Jumpa pukul 8 mlm ni.  Insha Allah.

Ketentuan Allah tu tidak terjangka.  As usual bila mak jumpa seseorang yang "tinggi pelajarannya", jadi lain lah...
Tak pe lah.  Ini dugaan.
Terima je lah.  Mungkin besar hikmah disebaliknya bekam malam ni dan pertemuan dengan Fikri ni.

Selesai berbekam.  Sesi meluahkan isi hati

Masih ada lagi gangguannya tu...

Nangis lagi...

No comments:

Post a Comment