Saturday, May 7, 2016

2016 05 07 Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan Day 02

Another day in IDCC.  Tak pernah pernah waktu selsema, I makan ubat tetapi disebabkan kasih dan sayang pada kelas ni, I sanggup telan ubat batuk, ubat selsema dan ubat demam.  Serious giler.  Masuk kelas mata berpinar pinar dengan lampu spotlight yang terang benderang ni.  Ya Allah, terimakasih kerana memberkati usaha kami suami isteri untuk menuntut ilmu ini.

Suasana sebenar sesi pagi

Sessi pagi lebih kepada pembersihan kolam jiwa.  Mohon ampun dari ibu bapa, suami dan yang paling penting mohon maaf dari diri sendiri sebab kita sentiasa zalim pada diri kita.  Wah!! pergi Seminar nak kaya dunia, dapat ilmu kaya akhirat sekali.  Superb giler.

Dalam keadaan diri yang tak sihat, semua task, I habiskan.  Bila break aje, terus masuk kereta untuk tidur.  Ohh...dapat selelap untuk settlekan kepala yang berdengung dengang ni pun jadilah.

Sesi malam dimulakan dengan bacaan Al Fatihah dan Ratib Al Attas dibacakan oleh Ustaz Ashraf.
Ustaz Mohammad Asraff Ayob
Lepas tu, Cikgu Jerry Zafrul Rizal Mat yang cute ni pulak datang bercerita tentang his turning point.  Apa yang menyebabkan beliau berhijrah dan pulang ke fitrahnya.  Beliau yang "ado" ni bertahun tahun bekerja di London dan Singapore, pulang ke Malaysia, kononnya untuk bersara tetapi pintu hatinya terbuka untuk mencari pekerjaaan dan disitulah titik pertemuan beliau dan Richworks.

Tn Hj Jerry Zafrul Rizal Mat



Cikgu Azizan pulak mengajar kami membuat cara cara untuk buat "submission".  Ini adalah cara untuk kita memohon (pertolongan dan bantuan) daripada Yang Esa pada waktu2 yang sesuai.  Sesi ni memang sesi air mata.  Setiap orang yang hadir, lelaki dan wanita, menitiskan airmata.  Macam tak percaya kan.  You should believe it.  Its real.

I was so surprised.  He was so strong person, strong attitude tapi sangat merendah diri bila memohon padaNya .
He can SWITCH immediately and cry with tears everytime he read doa.  MasyaAllah

Hanya mereka yang tahu akan "SWITCH"

4,500 pelajar IMKK Mei 2016

No comments:

Post a Comment