Friday, May 13, 2016

2016 05 13 Cheveaux Long (My Love - Chevy)

Chevy tak sihat.  Dah 2,3 hari nampak dia lesu.  Dah dua kali nampak Chevy muntah.  Wau...ni tak boleh jadi.  Mesti bawa pergi klinik.  I gave Chevy kibbles brand Royal Canin (recommended by the Vet).  Lepas tu, nampak Royal Canin untuk Maine Coon, so I beli dan bagi Chevy makan tu juga.  Sekarang ni dia dah tak nak makan RC yang normal tu.  Mungkin sebab kibbles tu kecil.  Kibbles untuk Maine Coon tu besar besar, senang dia nak gigit.

Last week, pergi Pet Lover Centre dekat Sunway.  Ada wet food dalam can (chicken and liver), I pun beli.  Kononnya nak bagi Chevy cepat gemuk.  Mungkin makanan penyebab semua ini.  Wah!! So guilty.

Salah bagi makanan ke ni??

Bila kata nak pergi klinik, mulalah, rasa risau.  Takut kidney problem ke. Heart beat tak normal ke.

Tawakal je lah.



Dr Sharon tengah dengar heart beat Chevy
Dr ni kata, Chevy is underweight.  She can feel, Chevy's bone.  5 months old Maince Coon should reach 3 kg.  Chevy is only 1.6 kg.
Nape ekk...  Dr akan buat treatment tetapi sebelum tu, dia kena ambil darah Chevy dulu.  Lepas tu baru buat proper treatment.


No comments:

Post a Comment