Friday, May 27, 2016

2016 05 23 - 27 Train the Trainer Ramada Plaza

2016 05 27

Hari ni last, huh.  Kena present hari ni.  Otak sangat biul sebab content sangat menakutkan but I am so sure that I can do it.  Positive...stay positive.

In the mids of the presentation.  I just love selfies.  He he

Tengok kat model  (mannequin) top sebelah kanan tu.
One of the presenter was using her "corset" business as content.  

This is my phenomenal group
From left : Shirin, Yana, ME, Dr Ning and Saida

With Suzana

With Suzana and Shareen (left)

Ini 2 orang, keep helping me to clear my working table.
Faham faham jer lah - I am so fussy, cleaning freak

With Sujitra (left) dan Suja

Depan lift pun jadi. he he
Presentation dah selesai with flying colours.  Happy time
2016 05 26

Esok ada presentation.  Setiap hari I've been amending, adding, deleting the content.  I am no sure .... huk huk huk..
So scared...  InshaAllah, I can do it... I can

With Kak Zai

Group presentation

My class partner - Shireen

Mr Chan sedang explain the correct situation of presentation

With Kak Rohana

Our Group Presentation ...
he he presented by Saida

Kat Loke Yew... jam giler giler
Rupa rupanya En. Polis sedang jaga dan tutup separuh jalan depan
Sekolah Cina tu.  Waduh...

2016 05 25

From left Kavitha, Rohana, Zaitun

Group Maria

With Mr Chan E O

Ice Breaking Session

Funny ice breaking

Shirins's Ice Breaking
Lets do it

Ice Breaking lagi... ada yang funny, ada yang sedih, ada yang mengganggu fikiran.  Hmm

With Ning (Dr)

With Shirin

With Chan E O

Signage
 Lepas kelas, petang ni nak kena pergi Puchong untuk ambil Angah punya door gift.  Cikgu suruh bawa main course untuk Teachers' Day.  Minta Nad tolong buatkan Chicken Pie and Choc Cake tetapi bila sampai, barang tak siap lagi.  Kena tunggu hampir 1 jam.

Kinrara Putri Apartment
2016 05 24

2nd day tetapi dah start prepare untuk presentation.  We have discussed and discussed and discussed.  Ha ha ... I am a simple Trainer and I must have a simple presentation.  Content is not important.  The important thing is - I must achieved the target.  My target is to stand infront of the audience confidently, deliver my presentation with full of energy and never make them feel boring.  After all, everybody have weakness and strength.  Just go for it.  I won't let HEARTS down.

I can do it.  Sure I can.  Tak caya? Tunggu last day.
Orang lain baru nak fikir nak buat apa but I have prepared mine.  The problem is the more I look at it, the more happy and I with the content but I became suspense sebab orang lain nyer content - dahsyat giler.  Ha ha I stay cool.

Presentation vote

Our table - voting

Kemeriahan mengisi nama presenter untuk presentation

K.Rohana yang sentiasa ceria


Ice Breaking lagi

Menu break hari ni.
Banyak sangat sampai tak tahu nak pilih

Safety first.
Mesti tahu where to lari hokey

2016 05 23
First Day.
Train the Trainer.  Module 3 of HEARTS Programme

Venue : Ramada Plaza.
Pepagi dah keluar rumah takut jalan jam and especially sebab tak boleh nak pastikan exact location of this place.

Rupa rupanya lokasinya berdekatan jalan nak ke Kota Raya.  First timer memang sure akan reluctantly entering the place sebab tempat dia macam secluded sikit.  Ada 2 wing - satu untuk TNB dan satu lagi untuk Ramada Plaza dan Ramada Plaza ni sebenarnya hotel.  Ha ha...macamana tak confused.

First time dapat Trainer yang tak berapa nak friendly on the first day

Dah start cakap pasal Ice Breaking - Ada markah hooo... 10% tu


Ini yang paling best sekali bila Trainer tak berapa nak friendly.  Makan adalah masa untuk menyesuaikan diri dengan kawan kawan dan Trainer
Ini Suja, friend from TTT # 30


From left Kavitha, K.Rohana dan K.Eytonne (K.Eytonne ni pun from TTT Batch # 30)

From left : Maria (Architect), Eytonne (HR), Mimi (Halal expert), Hazian (Lawyer), K.Zai (MLM) dan K.Rohana (Mobile Spa)

Yang kanan sekali tu Shareen tokeh kuih (baking is her expertise)



No comments:

Post a Comment